Biden redt Alaska

Nou, het is gebeurd hoor. Biden redt Alaska. Door tijdelijk de boorvergunning stop te zetten in een of ander beschermd gebiedje.

https://www.nu.nl/economie/6136966/biden-schort-omstreden-vergunningen-voor-olieboringen-in-alaska-op.html

“Milieuorganisaties zijn al langer fel tegenstander van de boringen, omdat de natuur en dieren zoals ijsberen en rendieren in gevaar zouden komen door bijvoorbeeld olievervuiling. Er waren dan ook rechtszaken aangespannen tegen de vergunningen.”

Nou. Iedereen die zichzelf in 2021 nog associeert met het verwaterde idee van linkse politiek is blij. Het is toch niet zo’n slechte man die Biden. In vergelijking met de duivelse Donald met het orang-oetan haar.

Verderop staat wel fijntjes dat:

“Zijn regering heeft onlangs echter wel een ander besluit uit het Trump-tijdperk verdedigd. Daarbij ging het om toestemming voor een groot olieproject van ConocoPhillips in Alaska. Dat project zou erg belangrijk zijn voor de Republikeinse delegatie van de staat in het Amerikaanse Congres.”

Hmm. Es even denken wat er echt is gebeurd naar alle waarschijnlijkheid.

Trump en Biden zijn natuurlijk 1 pot nat in dienst van de Corporate Oligarchie (beetje belerend sorry: https://en.wikipedia.org/wiki/Oligarchy ). Dat hele gebeuren met Democraten en Republikeinen betekende vroeger wel wat, maar dat probleem hebben de grote bedrijven allang opgelost met hun stromannetjes in het witte huis. Net zoals linkse en rechtse politiek in Nederland niks meer betekent.

Dus het ging ongeveer zo in het echte leven:

  1. Trump wou nog wel wat geld erbij toen hij nog president was en al die rechtzaken op zich af zag komen.
  2. Hij maakte een groot contract mogelijk en een kleintje waar gezeik van zou komen.
  3. De grote bedrijven schreven zich niet in voor het ‘gezeik gaat ervan komen’ gebiedje.
  4. De grote bedrijven deden natuurlijk wel mee met die andere bieding.
  5. Trump kreeg de belofte van ExxonMobil en Chevron dat hij wat centjes zou krijgen als hij die grote bieding er doorheen zou fietsen.
  6. Trump zijn presidentschap liep af en hij schreef een brief aan Biden. Dat doen die presidenten en de inhoud van die brief blijft geheim. Staan vast ook wel serieuze dingetjes in over Noord-Korea enzo.
  7. Biden las die brief. Hij ging zo:

“Beste sleepy Joe,

Je bent een eikel maar dat maakt niet uit. Ik heb een business voorstel voor je. Ik krijg 20 miljoen van ExxonMobil als ze mogen boren in Alaska. Als je dat niet tegenhoudt, dan krijg je van mij 10 miljoen. Ik heb het je zelfs makkelijk gemaakt. Ik heb een ander gebiedje in de verkoop gezet waar de Indianen boos van worden. Je mag dat weggeven, want een of andere looserclub heeft erop geboden. Is ook niet belangrijk. Jouw fanbase zit natuurlijk bij de Indianen, dus ik geef je de mogelijkheid om je fanbase verder te stabiliseren. Nou, win-win natuurlijk pik. Jij 10 miljoen, ik 10 miljoen en de Indianen opgelucht. En ExxonMobil lekker boren in de rest van Alaska.

Oh ja, Kim Jong-Oen heeft iets met de Chinezen en het virus te maken, maar dat vertel ik je later wel een keer op een feestje.

Groet,

je favoriete Orang-Oetan.
Lang leve het politieke systeem broeder!”

Ondertussen denkt iedereen met een niet-meer-bestaand links petje op: “Nou nou, het allerergste boren gaat in elk geval niet door.” en dingen als “Biden vindt het millieu misschien toch wel een beetje belangrijk dus de klimaatverandering blah blah blah.”

Indianen emotioneel opgelucht.
Mensen die nog geloven in links (of rechts) emotioneel opgelucht en het gevoel van rechtvaardigheid bevestigd.
Trump 10 miljoen in de plus.
Biden 10 miljoen inde plus.
ExxonMobil lekker boren.

#iedereenwint

En ondertussen hangt iedereen in de straat hier lekker Oranje vlaggetjes op want het EK staat om de hoek.

Brood en spelen…..

Comments are closed.