Wie is Marco

Ik ben Marco Uitendaal. Bewoording is een bijna vanzelfsprekend gevolg van het werk dat ik doe. Het begrijpen en helpen veranderen van motivaties en gedrag is al sinds 2001 een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ik werk nu bijna fulltime voor een bedrijf in het midden van het land als projectleider, waar ze me kennen als die man die de zaken net even anders benadert. Analytisch en aandachtig, zegt men over mij. Voor jou betekent dat twee dingen.

  1. Ik ben niet fulltime beschikbaar als coach. Mijn andere werk is veel te leuk om er mee te stoppen. Afspraken plan ik in op vrijdag, zaterdag, zondag en soms ‘s avonds. Een doordeweekse dag vrijmaken kan ook, maar vraagt iets meer planning.
  2. Ik maak dezelfde dingen mee waar jij in de praktijk tegenaan loopt. Ook ik heb te maken met weerbarstige omstandigheden en ook ik heb ermee om te gaan. Ik sta in de klei en leef niet in een ivoren toren. Mijn eigen persoonlijkheid is niet “af”. Zolang de wereld verandert, ben je niet “af”. Ik wil ook niet af zijn, ik blijf liever meedoen.

Ik ben afgestudeerd in taalstoornissen, tijdens mijn studie Nederlandse taalkunde. Inmiddels is de taalwetenschap een eind verder op weg. Neurowetenschappers hebben recent aangetoond dat er niet eens zoiets bestaat als vrije wil. Voor sommige mensen is die gedachte vervelend maar ik vind het bevrijdend te weten dat ons gedrag voortkomt uit allerlei onbewuste processen die wedijveren met elkaar. Met wat hulp kun je daar ook verandering in aanbrengen namelijk.

Op kantoor houd ik me bezig met innovaties in vastgoed. Beeldherkenning, business intelligence, chatbots, blockchain en big data zijn allemaal actuele thema’s.

Fotograferen is een andere interesse van me. Ik houd ervan beelden te creëren uit het niets. Er is iets ontzettend bevredigends in het beschouwen van een onderwerp, met geduld, en er vervolgens een betekenis in te ontdekken. Het is nog een hele kunst om een emotie te vangen in een plaatje dat bestaat uit pixels en niets meer. Onze ogen bedriegen ons elke dag en bij een foto waar ik tevreden over ben, vind ik dat helemaal prima. Het beeldmateriaal op deze website is door mijzelf gemaakt.

Ik wandel graag, rijd af en toe motor, ik zwem en doe aan fitness. Recent ben ik geïnteresseerd geraakt in de symboliek van mythes en sagen.

 

Comments are closed.