werkwijze

Blijvend veranderen

Een verandering tot stand brengen gaat vaak snel. Na een week kom je erachter dat je gedrag of symptomen weer terug komen. Klinkt bekend? Een verandering blijvend laten zijn, kan wat langer duren. Ik werk in drie tot vijf sessies met cliƫnten. Tussen de sessies houd ik meestal twee weken tijd; dat geeft jou voldoende kans om echt te veranderen.

De eerste sessie, intake

Tijdens de eerste sessie onderzoeken we in elk geval twee dingen. We stellen vast of er voldoende vertrouwen is dat ik je kan helpen veranderen. Als een van ons beiden daar geen vertrouwen in heeft na de eerste sessie, dan zien we af van verdere samenwerking. Daarnaast onderzoeken we tijdens de eerste sessie de structuur van je coachvraag. Soms is het nodig om een vaardigheid te oefenen tussen sessies door en er later op te reflecteren. Bij andere vraagstukken spelen angsten of verlangens een grote rol. Na de eerste sessie is je vraagstuk voldoende duidelijk om het vervolgtraject te schetsen.

De opvolgende sessies

Tijdens deze sessies werken we met de verschillende redenen waarom je wilt veranderen en ook met de redenen waarom je niet zou willen veranderen. Als we afspreken dat je tussentijds oefent, dan behandelen we tijdens deze sessies wat er goed lukt en wat er minder goed lukt.

Laatste sessie

Afsluiten en evalueren is belangrijk. Tijdens de laatste sessie help ik je om je behaalde resultaten beter te laten beklijven. Soms is een afsluitende sessie niet nodig. Dan boek ik die sessie niet in.

Tijdsduur en kosten

Sessies duren gemiddeld een uur tot anderhalf uur.

Coaching door Bewoording wordt niet vergoed door de meeste verzekeringen. Mijn tarief is 75 euro per uur of 100 euro per anderhalf uur. Bedragen zijn alleen inclusief BTW voor particuliere klanten. Je kunt pinnen of contant betalen. Natuurlijk kan ik ook een factuur sturen.

Het kan gebeuren dat je een afspraak moet afzeggen, doe dat wel graag minimaal 24 uur van tevoren. Als je dat niet doet, zal ik de sessie gewoon in rekening brengen.

Comments are closed.