hypnotherapie

Mensen maken al sinds eeuwen gebruik van hypnose en hypnotische fenomenen. De Indiaanse Sjamaan, het orakel van Delphi en allerlei mystici maakten gebruik van rituelen om een bepaalde staat van zijn te bereiken waarin ze niet langer beperkt werden in hun denken door de alledaagse realiteit. Iedereen gebruikt overigens hypnotisch taalgebruik om mensen te overtuigen, de hele dag door. Meestal gebeurt dat onbewust. Heb je jezelf wijsgemaakt dat je ergens slecht in bent? Weet je niet waarom je blijft roken? Stel je eindeloos dingen uit? Laat me je helpen, door hypnotisch taalgebruik bewust in te zetten als het krachtige gereedschap dat het kan zijn. Dat is hypnotherapie.

De hypnotische staat werkt als een katalysator voor mijn coaching. Innerlijke weerstand om te veranderen verdwijnt gemakkelijker met hypnose, vooropgesteld dat de voorgestelde verandering in essentie goed is voor je. Wanneer er weerstand is om te veranderen en het is moeilijk onder woorden te brengen waar die weerstand door wordt veroorzaakt, dan helpt hypnose goed om de cliënt de weerstand toch te laten onderzoeken.

In hypnose is het meestal goed vertoeven, vind ik zelf. Voor mij is het een prettige staat van zijn die mogelijkheden biedt dingen te veranderen die anders begraven zouden blijven onder de beperking van innerlijke dialoog, de dingen die we dagelijks tegen onszelf vertellen: “je bent onzeker”, “je moet het beter doen”, “je bent lui”. Die stemmen worden in hypnose stiller en de belangrijke stemmen blijven over. Ik begeleid je graag naar die plek.

“Maar ik vind hypnose raar!” Waarschijnlijk heb je wel eens gehypnotiseerde mensen gezien die in een trance verkeerden, bijvoorbeeld op televisie.Trance beschouw ik als een hypnotisch fenomeen dat niet nodig is om goede therapeutische resultaten te kunnen bereiken. Trance helpt je wanneer je gelooft dat trance helpt bij veranderen. Je hoeft ook niet te vergeten wat er tijdens een hypnose sessie is gebeurd, mocht je dat soms denken. Je hoeft het ook niet te onthouden als je dat niet wilt. Veranderen heeft niet veel te maken met onthouden of vergeten. Onze onbewuste geest is bereid te veranderen en het maakt niet veel uit of je bewuste geest de verandering vergeet of onthoudt.

Of ik je kan laten rondlopen als een kip zonder kop of een citroen laten eten? Natuurlijk, maar waarom zou *jij* dat willen? Podiumhypnose is een vaardigheid die lijkt op hypnotherapie. Een goede show kan ik zeker waarderen, meer om de vaardigheden van de artiest dan om de show zelf. Ik laat cliënten wel eens hypnotische symptomen meemaken, zoals trance of het laten vergeten van dingen, altijd ter ondersteuning van de gewenste verandering. Ben je klaar om zeker te weten hoe goed hypnose voor jou is? Neem dan nu contact op.

Comments are closed.